Lilith Performance Studio presenterar
ANIMAL
En totalperformance av Elin Lundgren och Petter Pettersson i samarbete med musikern Cecilia Nordlund.

Tänk dig att LEGO skulle ta fram en modell som hette ”rockklubb”. Ett litet paket med allt du behöver för att gå in i fiktionen rockklubb; scen, band, ljud, ljus, bar och publik.
Inne på Lilith Performance Studio i Malmö står denna modell i skala 1.1.

Rockklubben med sina outtalade regler, förutbestämda dramaturgi, regisserad spontanitet och inte minst sin tillåtande inställning till dramatiskt överdåd och extatiska tillstånd, är sedan länge en plats där Lundgren och Pettersson trivs och kan känna passionerad gemenskap.
Med kraftfälten som genereras på en rockklubb vill de synliggöra och samtidigt lösa upp gränsen mellan fiktion och verklighet, aktör och betraktare. I ANIMAL undersöker Lundgren Pettersson vårt behov av följsam grupptillhörighet och rebellisk individualism.

ANIMAL är ett samarbete med musikern Cecilia Nordlund. Hon är kanske mest känd för sin tid som frontfigur i det alternativa rockbandet Souls på 90-talet. Nu aktuell med bandet Fullmånen från Helvetet som släppte sitt första fulllängdsalbum ”Åska & Blod” nov 2018. Nordlund tillsammans med musikerna Christine Owman, Åsa Gjerstad och Irma Svensson går i detta verk in i en fiktiv rockbandspersona. Utöver musikerna medverkar även ett tjugotal aktörer.

I performance som berör gemenskap, grupptillhörighet och utanförskap, bygger Lundgren och Pettersson sina verk som levande bilder med en absurd humor och ett avklätt dokumentärt berättande.
Deras grundton är allmänmänskliga frågor som kärlek, saknad och sorg, drivna av viljan att flytta in i betraktarens medvetande som en störning och en förhoppning om att förstå vad det handlar om att vara en människa.

Lundgren och Petterssons senaste stora performanceverk för en Malmöpublik var ”Island in the Sun” som visades i en hangarliknande byggnad i samarbete med Sommarscen Malmö 2016 och HeadHouse på Lilith Performance Studio 2012.


Öppettider: 19:45 - 22:30
Datum: 9-11, 16-17, 24 maj
Bokning krävs: Boka via sms: 0768112616 eller https://kulturcentralen.nu/evenemang/animal eller på mail: [email protected]
Publiken bokas in på olika tider från 19:45 - 21:30

Medverkande: Cecilia Nordlund, Christine Owman, Åsa Gjerstad, Irma Svensson, Lo Pettersson -Lundgren, Erik Wall, Irene Stenberg, Mats Henning, Max Ehrling, Ella Harborg, Cornelia Jörud Holst, Isa Liljegren, Elisabet Stengård, Pether Lindgren, Selma Kjellsson, Sara Tynell, Helena Ricci, Joakim Carlson, Josephine Nemark, Sam Atlagic, Adrian Kautsky, Ingrid Einarsson, Jonas Ermegård, Kaisa Malmborg, Julia Cechal, Giselle Escobar Munnier, Debora C Contador, Zandra Soli Liungman, Alma Edvall Bons

Lilith Performance Studio är världens första renodlade studio och arena för bildkonstperformance. Studion skapar nya storskaliga performanceverk från idé till presentation genom att bjuda in bildkonstnärer för att på plats förverkliga performance i ett nära samarbete med studion.
Sedan starten 2007 har Lilith Performance Studio producerat över 50 storskalig platsspecifika performance I samarbete med konstnärer från hela världen. Studion drivs av konstnärerna och de konstnärligaledarna Elin Lundgren och Petter Pettersson.